Pudink z kyselého zelí

Ingredience


Cibule 3 ks
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Rozmarýn sušený 1 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 100 g
Sýr Eidam cihla 30% 50 g
Uzená vepřová krkovička 5 plátek
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a nakrájíme cibuli, hlávku zelí opláchneme a nakrájíme na proužky.
  2. Osmahneme v hrnci na oleji cibuli, přidáme nakrájené zelí a vše smícháme a podusíme.
  3. Když zelí změkne, vše přendáme do pekáčku.
  4. Než dáme pudink péct, pomažeme povrch rajčatovým protlakem a posypeme nakrájenými plátky uzené krkovice.
  5. V hrnečku rozmícháme smetanu s rozmarýnem a směsí zalijeme uzené maso se zelím.
  6. Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct.