Pudink z kyselého zelí
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
100 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
50 g |
Uzená vepřová krkovička |
5 plátek |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupeme a nakrájíme cibuli, hlávku zelí opláchneme a nakrájíme na proužky.
- Osmahneme v hrnci na oleji cibuli, přidáme nakrájené zelí a vše smícháme a podusíme.
- Když zelí změkne, vše přendáme do pekáčku.
- Než dáme pudink péct, pomažeme povrch rajčatovým protlakem a posypeme nakrájenými plátky uzené krkovice.
- V hrnečku rozmícháme smetanu s rozmarýnem a směsí zalijeme uzené maso se zelím.
- Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct.