Rajský krém s chobotnicí
Ingredience
Česnek |
20 g |
Chobotnice |
800 g |
Citronová šťáva |
50 ml |
Kerblík |
40 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř citronový |
5 g |
Rajčata |
250 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
250 ml |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chobotnici necháme rozmrazit. Poté nakrájíme, kroužky osušíme a pokapeme je citronovou šťávou.
- Nasekáme kerblík.
- Rajčata na okamžik ponoříme do vroucí vody, oloupeme je, rozčtvrtíme a odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na drobné kostičky a spolu s bílým vínem vložíme do mixéru. Zapneme na nejvyšší stupeň a rozmixujeme na jemné pyré.
- Rozehřejeme olej, opečeme na něm chobotnici a přidáme česnek, sůl a pepř. Maso vyjmeme a do pánve přidáme rozmixovaná rajčata a zakysanou smetanu. Povaříme a dochutíme solí a pepřem.