Rajský krém s chobotnicí

Ingredience


Česnek 20 g
Chobotnice 800 g
Citronová šťáva 50 ml
Kerblík 40 g
Olej olivový 50 ml
Pepř citronový 5 g
Rajčata 250 g
Sůl 5 g
Víno bílé 250 ml
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chobotnici necháme rozmrazit. Poté nakrájíme, kroužky osušíme a pokapeme je citronovou šťávou.
  2. Nasekáme kerblík.
  3. Rajčata na okamžik ponoříme do vroucí vody, oloupeme je, rozčtvrtíme a odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na drobné kostičky a spolu s bílým vínem vložíme do mixéru. Zapneme na nejvyšší stupeň a rozmixujeme na jemné pyré.
  4. Rozehřejeme olej, opečeme na něm chobotnici a přidáme česnek, sůl a pepř. Maso vyjmeme a do pánve přidáme rozmixovaná rajčata a zakysanou smetanu. Povaříme a dochutíme solí a pepřem.