Pita chléb

Pita chléb - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí sušené 1 kávová lžička
Mouka chlebová 500 g
Olej olivový 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mouku s droždím, cukrem a solí. Vyhloubíme důlek, vlijeme 4 lžíce oleje a 300 ml vlažné vody. Vše promícháme a vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
  2. Na pomoučeném válu těsto prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Každý díl vyválíme na placku o průměru asi 20 cm.
  3. Placky položíme na plechy pomaštěné olejem, přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme dokynout ještě 20 minut.
  4. Potom každou placku potřeme olejem a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia.
  5. Upečené pita chleby podáváme teplé.