Pita chléb
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Mouka chlebová |
500 g |
Olej olivový |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme mouku s droždím, cukrem a solí. Vyhloubíme důlek, vlijeme 4 lžíce oleje a 300 ml vlažné vody. Vše promícháme a vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
- Na pomoučeném válu těsto prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Každý díl vyválíme na placku o průměru asi 20 cm.
- Placky položíme na plechy pomaštěné olejem, přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme dokynout ještě 20 minut.
- Potom každou placku potřeme olejem a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia.
- Upečené pita chleby podáváme teplé.