Chřestová polévka s krevetami
Ingredience
Chřest zelený |
300 g |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Mouka kukuřičná |
1 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
4 ks |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý zelený chřest očistíme a přepůlíme. Z krevet odstraníme střívko, omyjeme je a odložíme na talíř. Cibuli a šalotku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- Drůbeží vývar přivedeme k varu a vložíme do něj chřest, který budeme vařit jen 5 minut. Pak ho vyjmeme a odložíme.
- Ve woku na rozehřátém másle podusíme 2 minuty pokrájenou cibuli. Přidáme k ní chřest s krevetami, promícháme, zalijeme horkým drůbežím vývarem a vše vaříme pouze 3 minuty.
- Mezitím si v misce rozmícháme vodu s kukuřičnou moukou a pomalu ji za stálého míchání vlijeme do polévky a vaříme do doby, až nám polévka mírně zhoustne. Polévku ochutíme rybí omáčkou, solí a pepřem. Nakonec přidáme rozšlehané vajíčko, které důkladně v polévce rozmícháme.
- Horkou polévku servírujeme v miskách, posypanou zelenou petrželkou.