Chřestová polévka s krevetami

Ingredience


Chřest zelený 300 g
Krevety tygří - loupané 200 g
Mouka kukuřičná 1 polévková lžíce
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalotka 4 ks
Sůl 0.5 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý zelený chřest očistíme a přepůlíme. Z krevet odstraníme střívko, omyjeme je a odložíme na talíř. Cibuli a šalotku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
  2. Drůbeží vývar přivedeme k varu a vložíme do něj chřest, který budeme vařit jen 5 minut. Pak ho vyjmeme a odložíme.
  3. Ve woku na rozehřátém másle podusíme 2 minuty pokrájenou cibuli. Přidáme k ní chřest s krevetami, promícháme, zalijeme horkým drůbežím vývarem a vše vaříme pouze 3 minuty.
  4. Mezitím si v misce rozmícháme vodu s kukuřičnou moukou a pomalu ji za stálého míchání vlijeme do polévky a vaříme do doby, až nám polévka mírně zhoustne. Polévku ochutíme rybí omáčkou, solí a pepřem. Nakonec přidáme rozšlehané vajíčko, které důkladně v polévce rozmícháme.
  5. Horkou polévku servírujeme v miskách, posypanou zelenou petrželkou.