Mozečková omáčka
Ingredience
Cibule |
30 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Jíška instantní |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Sádlo škvařené |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí mozek |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mozeček spaříme a odblaníme. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a krátce orestujeme. Přidáme mozeček a podusíme 5 minut. Podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, pánev zakryjeme a podusíme 20 minut.
- Posypeme posekanou petrželkou, zahustíme jíškou, vaříme ještě 5 minut a omáčku odstavíme.