Citrusová omáčka se zeleným chřestem

Ingredience


Chřest zelený 1 kg
Citrony 1 ks
Cukr krupice 5 g
Máslo čerstvé 10 g
Máta 5 g
Olej slunečnicový 40 ml
Pažitka 40 g
Pepř černý mletý 5 g
Pomeranče 1 ks
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuchyňsky upravíme chřest. Ve slané vodě s máslem a špetkou cukru uvaříme 10 minut. Slijeme, necháme okapat. Citron a pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme, z poloviny každého plodu ostrouháme kůru a vymačkáme z nich šťávu. Ovocnou šťávu osolíme, opepříme a smícháme s olejem na omáčku. Pažitku jemně nakrájíme a vmícháme do marinády. Omáčkou pokapeme chřest, posypeme jej citronovou kůrou a necháme 2 hodiny proležet. Před podáváním ozdobíme lístky máty.
  2. Vhodnou přílohou je opečený toastový chléb s máslem.