Citrusová omáčka se zeleným chřestem
Ingredience
Chřest zelený |
1 kg |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
5 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Máta |
5 g |
Olej slunečnicový |
40 ml |
Pažitka |
40 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuchyňsky upravíme chřest. Ve slané vodě s máslem a špetkou cukru uvaříme 10 minut. Slijeme, necháme okapat. Citron a pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme, z poloviny každého plodu ostrouháme kůru a vymačkáme z nich šťávu. Ovocnou šťávu osolíme, opepříme a smícháme s olejem na omáčku. Pažitku jemně nakrájíme a vmícháme do marinády. Omáčkou pokapeme chřest, posypeme jej citronovou kůrou a necháme 2 hodiny proležet. Před podáváním ozdobíme lístky máty.
- Vhodnou přílohou je opečený toastový chléb s máslem.