Zapečené těstoviny plněné tuňákem

Ingredience


Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 120 g
Smetana 16% (pochoutková) 250 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 220 g
Sýr Ricotta 220 g
Těstoviny Rigatoni 450 g
Tuňák v oleji 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, necháme vychladnout.
  2. Připravíme si omáčku smícháním smetany, ustrouhaného sýra, soli a pepře.
  3. Konzervovaná sušená rajčata necháme okapat, nakrájíme je a odložíme.
  4. V misce utřeme s ricottou kousky tuňáka bez oleje, až vytvoříme hladký krém.
  5. Zapékací mísu vymažeme máslem.
  6. Vychladlé rigatoni plníme tuňákovým krémem pomocí cukrářského sáčku. Po naplnění rigatoni naskládáme do připravené mísy. Zapékací mísa musí mít takovou velikost, abychom rigatoni naskládali těsně vedle sebe.
  7. Naplněné těstoviny přelijeme připravenou omáčkou, poklademe nakrájenými rajčaty (křížíme je přes sebe) a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi dvacet minut. Ihned servírujeme v zapékací míse.