Zapečené těstoviny plněné tuňákem
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
120 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
250 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
220 g |
Sýr Ricotta |
220 g |
Těstoviny Rigatoni |
450 g |
Tuňák v oleji |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, necháme vychladnout.
- Připravíme si omáčku smícháním smetany, ustrouhaného sýra, soli a pepře.
- Konzervovaná sušená rajčata necháme okapat, nakrájíme je a odložíme.
- V misce utřeme s ricottou kousky tuňáka bez oleje, až vytvoříme hladký krém.
- Zapékací mísu vymažeme máslem.
- Vychladlé rigatoni plníme tuňákovým krémem pomocí cukrářského sáčku. Po naplnění rigatoni naskládáme do připravené mísy. Zapékací mísa musí mít takovou velikost, abychom rigatoni naskládali těsně vedle sebe.
- Naplněné těstoviny přelijeme připravenou omáčkou, poklademe nakrájenými rajčaty (křížíme je přes sebe) a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi dvacet minut. Ihned servírujeme v zapékací míse.