Selská polévka s fazolemi
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Polévkové koření Maggi |
1 kostka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
3 g |
Těstoviny flíčky |
200 g |
Voda pitná |
2 l |
Zelí hlávkové bílé |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné brambory, mrkev, zelí a cibuli pokrájíme nadrobno a v hrnci osmahneme na rozpáleném másle. Zalijeme vodou, vhodíme kostku Maggi, pokrájená rajčata, necháme vařit na mírném ohni, občas promícháme. Mezitím uvaříme podle návodu těstoviny, propláchneme a scedíme. Sterilované fazole propláchneme a scedíme, přihodíme do polévky a ještě krátce povaříme a odstavíme. Jako poslední přidáme těstoviny.