Selská polévka s fazolemi

Selská polévka s fazolemi - obrázek

Ingredience


Brambory 2 ks
Cibule 2 ks
Fazole červené sterilované 400 g
Máslo čerstvé 120 g
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Polévkové koření Maggi 1 kostka
Rajčata 2 ks
Sůl 3 g
Těstoviny flíčky 200 g
Voda pitná 2 l
Zelí hlávkové bílé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné brambory, mrkev, zelí a cibuli pokrájíme nadrobno a v hrnci osmahneme na rozpáleném másle. Zalijeme vodou, vhodíme kostku Maggi, pokrájená rajčata, necháme vařit na mírném ohni, občas promícháme. Mezitím uvaříme podle návodu těstoviny, propláchneme a scedíme. Sterilované fazole propláchneme a scedíme, přihodíme do polévky a ještě krátce povaříme a odstavíme. Jako poslední přidáme těstoviny.