Pažitkové máslo s plněnými paprikami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kukuřice cukrová |
80 g |
Máslo čerstvé |
75 g |
Olej slunečnicový |
20 ml |
Ovesné vločky |
50 g |
Paprika červená |
150 g |
Pažitka |
50 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
30 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Šalotka |
200 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
50 g |
Tymián sušený |
3 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
250 ml |
Žampiony čerstvé |
130 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Paprikové lusky podélně rozkrojíme, odstraníme semeník a žebra, opláchneme. Očistíme houby, nakrájíme je na kostky. Spolu se šalotkou a česnekem je smažíme v horkém oleji přibližně 2 minuty. Přidáme rajčata, necháme 5 minut důkladně vařit. Vmícháme okapanou kukuřici a ovesné vločky, povaříme do krémova. Necháme trochu vychladnout. Přidáme vejce, petrželku, tymián, sůl a pepř.
- Troubu předehřejeme na 200 °C. Naplníme poloviny paprik a rozložíme je do zapékací misky. Zalijeme je vývarem a zakryjeme alobalem. Pečeme v horké troubě 20 minut. Odstraníme alobal, papriky posypeme sýrem, zapékáme 10 minut. Slijeme výpek do malého rendlíku, přidáme žloutky a máslo, rozmixujeme ručním mixérem. Omáčku již nevaříme. Dochutíme solí, pepřem a pažitkou.