Pažitkové máslo s plněnými paprikami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kukuřice cukrová 80 g
Máslo čerstvé 75 g
Olej slunečnicový 20 ml
Ovesné vločky 50 g
Paprika červená 150 g
Pažitka 50 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 30 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Šalotka 200 g
Sůl 5 g
Sýr Ementál (Primátor) 50 g
Tymián sušený 3 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 250 ml
Žampiony čerstvé 130 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Paprikové lusky podélně rozkrojíme, odstraníme semeník a žebra, opláchneme. Očistíme houby, nakrájíme je na kostky. Spolu se šalotkou a česnekem je smažíme v horkém oleji přibližně 2 minuty. Přidáme rajčata, necháme 5 minut důkladně vařit. Vmícháme okapanou kukuřici a ovesné vločky, povaříme do krémova. Necháme trochu vychladnout. Přidáme vejce, petrželku, tymián, sůl a pepř.
  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Naplníme poloviny paprik a rozložíme je do zapékací misky. Zalijeme je vývarem a zakryjeme alobalem. Pečeme v horké troubě 20 minut. Odstraníme alobal, papriky posypeme sýrem, zapékáme 10 minut. Slijeme výpek do malého rendlíku, přidáme žloutky a máslo, rozmixujeme ručním mixérem. Omáčku již nevaříme. Dochutíme solí, pepřem a pažitkou.