Sardelová omáčka k zeleninovým tyčinkám

Ingredience


Celer řapíkatý 500 g
Česnek 30 g
Cuketa 200 g
Fenykl sladký - hlíza 200 g
Kapary 40 g
Máslo čerstvé 40 g
Mrkev kořen 150 g
Olej olivový 100 ml
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 30 g
Sardelová pasta 100 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celer omyjeme, mrkev oloupeme, papriku rozpůlíme a odstraníme semeníky. Fenykl rozpůlíme a vykrojíme košťál. Celer, mrkev, papriku, fenykl a cukety nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm, zabalíme do vlhké utěrky a odložíme do chladu.
  2. Jemně nasekáme sardelky, česnek a kapary. Rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje a česnek na něm osmažíme do sklovita. Přidáme sardelky a za stálého míchání podusíme 2 minuty. Před podáváním vmícháme zbývající olivový olej, kapary a máslo, necháme krátce povařit. Hustou bílou omáčku zjemníme nasekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí a podáváme k zelenině.