Sardelová omáčka k zeleninovým tyčinkám
Ingredience
Celer řapíkatý |
500 g |
Česnek |
30 g |
Cuketa |
200 g |
Fenykl sladký - hlíza |
200 g |
Kapary |
40 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mrkev kořen |
150 g |
Olej olivový |
100 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
30 g |
Sardelová pasta |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celer omyjeme, mrkev oloupeme, papriku rozpůlíme a odstraníme semeníky. Fenykl rozpůlíme a vykrojíme košťál. Celer, mrkev, papriku, fenykl a cukety nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm, zabalíme do vlhké utěrky a odložíme do chladu.
- Jemně nasekáme sardelky, česnek a kapary. Rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje a česnek na něm osmažíme do sklovita. Přidáme sardelky a za stálého míchání podusíme 2 minuty. Před podáváním vmícháme zbývající olivový olej, kapary a máslo, necháme krátce povařit. Hustou bílou omáčku zjemníme nasekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí a podáváme k zelenině.