Hřebenatky na provensálský způsob
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
50 g |
Hřebenatka |
16 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Rajčata |
7 ks |
Rýže dušená |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné hřebenatky zalijeme horkou vodou a jakmile se otevřou, tak je scedíme. Maso vyřízneme, bílé maso nakrájíme na silnější kolečka, červené maso na plátečky. Bílé maso obalíme v mouce.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme.
- V pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a jakmile se rozpustí, vložíme obalené bílé maso a orestujeme. Přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme červené maso, rajčata, česnek, petrželku, sůl, pepř, podlijeme bílým vínem, pánev zakryjeme a vše dusíme 20 minut. Pánev odstavíme. Do hotového pokrmu vmícháme lžíci másla.
- Podáváme s dušenou rýží.