Hřebenatky na provensálský způsob

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 50 g
Hřebenatka 16 ks
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Rajčata 7 ks
Rýže dušená 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné hřebenatky zalijeme horkou vodou a jakmile se otevřou, tak je scedíme. Maso vyřízneme, bílé maso nakrájíme na silnější kolečka, červené maso na plátečky. Bílé maso obalíme v mouce.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme.
  3. V pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a jakmile se rozpustí, vložíme obalené bílé maso a orestujeme. Přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme červené maso, rajčata, česnek, petrželku, sůl, pepř, podlijeme bílým vínem, pánev zakryjeme a vše dusíme 20 minut. Pánev odstavíme. Do hotového pokrmu vmícháme lžíci másla.
  4. Podáváme s dušenou rýží.