Telecí mozeček na víně
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
8 krajíc |
Cibule |
100 g |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Lanýž |
80 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Petržel kudrnka |
10 g |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí mozek |
1 ks |
Víno červené |
150 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Odblaněný mozeček vaříme v osolené vodě 15 minut. Scedíme a necháme okapat. Mozeček nakrájíme na plátky, očištěné lanýže na silnější plátečky, malé cibulky rozčtvrtíme.
- Pekáček vymažeme máslem, vložíme plátky mozečku, zasypeme lanýži a cibulkami. Červené víno smícháme s vývarem a vlijeme do pekáčku. Zasypeme strouhankou, posekanou petrželkou a dáme zapéct. Pečeme asi 15 minut.
- Podáváme s opečenými krajíčky bílého chleba.