Telecí mozeček na víně

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 8 krajíc
Cibule 100 g
Hovězí vývar základní 150 ml
Lanýž 80 g
Máslo čerstvé 30 g
Petržel kudrnka 10 g
Strouhanka 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Telecí mozek 1 ks
Víno červené 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněný mozeček vaříme v osolené vodě 15 minut. Scedíme a necháme okapat. Mozeček nakrájíme na plátky, očištěné lanýže na silnější plátečky, malé cibulky rozčtvrtíme.
  2. Pekáček vymažeme máslem, vložíme plátky mozečku, zasypeme lanýži a cibulkami. Červené víno smícháme s vývarem a vlijeme do pekáčku. Zasypeme strouhankou, posekanou petrželkou a dáme zapéct. Pečeme asi 15 minut.
  3. Podáváme s opečenými krajíčky bílého chleba.