Humří vývar s račím masem

Ingredience


Nudle rýžové 2 hrst
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Pórek 2 polévková lžíce
Rak říční 300 g
Šťáva zázvorová 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 4 dl
Vývar z humrů 7.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do woku nalijeme humří vývar, přimícháme sójovou omáčku, zázvorovou šťávu a přivedeme k varu.
  2. Rýžové nudle si dáme nabobtnat do hrnce s vlažnou vodou a když jsou dostatečně měkké, scedíme je a propláchneme studenou vodou.
  3. V misce si rozšleháme vajíčko, které zamícháme do polévky. Pak do polévky vložíme uvařené maso z říčních raků, rýžové nudle, polévku promícháme, osolíme a opepříme podle chuti a mírně vaříme ještě 5 minut.
  4. Polévku podáváme s omytým, na nudličky pokrájeným pórkem.