Humří vývar s račím masem
Ingredience
Nudle rýžové |
2 hrst |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Pórek |
2 polévková lžíce |
Rak říční |
300 g |
Šťáva zázvorová |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
4 dl |
Vývar z humrů |
7.5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do woku nalijeme humří vývar, přimícháme sójovou omáčku, zázvorovou šťávu a přivedeme k varu.
- Rýžové nudle si dáme nabobtnat do hrnce s vlažnou vodou a když jsou dostatečně měkké, scedíme je a propláchneme studenou vodou.
- V misce si rozšleháme vajíčko, které zamícháme do polévky. Pak do polévky vložíme uvařené maso z říčních raků, rýžové nudle, polévku promícháme, osolíme a opepříme podle chuti a mírně vaříme ještě 5 minut.
- Polévku podáváme s omytým, na nudličky pokrájeným pórkem.