Masovo- jogurtový koláč

Masovo- jogurtový koláč - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Jogurt bílý 250 ml
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Mouka polohrubá 300 g
Olej olivový 1 dl
Olej rostlinný 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kýta 1 kg
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mouku, olej, prášek do pečiva, sůl a vejce, uhněteme hladké těsto.
  2. Telecí maso nakrájíme na malé kousky, vaříme ve slané vodě dokud není měkké.
  3. Mezitím vaříme rýži asi 15 minut, zcedíme a necháme vychladnout.
  4. Ve větší pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku na rozpáleném oleji, přidáme uvařené maso a rýži, důkladně promícháme, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme jogurt.
  5. Těsto rozválíme na dva pláty, první rozložíme na dno pekáčku nebo formy na koláč, na něj rozložíme náplň a přikryjeme druhým plátem. Okraje dobře spojíme, stiskem vytvoříme vlnky, pomažeme rozpuštěným máslem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut, až má koláč opečenou kůrku.
  6. Můžeme podávat teplé i studené.