Masovo- jogurtový koláč
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Jogurt bílý |
250 ml |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka polohrubá |
300 g |
Olej olivový |
1 dl |
Olej rostlinný |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kýta |
1 kg |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V míse smícháme mouku, olej, prášek do pečiva, sůl a vejce, uhněteme hladké těsto.
- Telecí maso nakrájíme na malé kousky, vaříme ve slané vodě dokud není měkké.
- Mezitím vaříme rýži asi 15 minut, zcedíme a necháme vychladnout.
- Ve větší pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku na rozpáleném oleji, přidáme uvařené maso a rýži, důkladně promícháme, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme jogurt.
- Těsto rozválíme na dva pláty, první rozložíme na dno pekáčku nebo formy na koláč, na něj rozložíme náplň a přikryjeme druhým plátem. Okraje dobře spojíme, stiskem vytvoříme vlnky, pomažeme rozpuštěným máslem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut, až má koláč opečenou kůrku.
- Můžeme podávat teplé i studené.