Hovězí žebra grilovaná

Hovězí žebra grilovaná - obrázek

Ingredience


Koření grilovací 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 80 g
Hovězí žebra 1000 g
Omáčka tatarská 100 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí žebra nasekáme, vložíme do osolené vody a vaříme doměkka hodinu a půl. Maso obereme, vložíme do pekáčku, přidáme 2 lžíce sádla, mletý pepř, mletou papriku a vložíme do trouby. Zapneme horní gril a pečeme 20 minut. Během pečení poléváme tukem z pekáčku. Můžeme péct i na venkovním grilu, kdy potíráme maso rozpuštěným máslem, ve kterém jsme rozmíchali grilovací koření.
  2. K masu se hodí všechny pikantní omáčky.