Hovězí žebra grilovaná
Ingredience
Koření grilovací |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
80 g |
Hovězí žebra |
1000 g |
Omáčka tatarská |
100 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 110 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí žebra nasekáme, vložíme do osolené vody a vaříme doměkka hodinu a půl. Maso obereme, vložíme do pekáčku, přidáme 2 lžíce sádla, mletý pepř, mletou papriku a vložíme do trouby. Zapneme horní gril a pečeme 20 minut. Během pečení poléváme tukem z pekáčku. Můžeme péct i na venkovním grilu, kdy potíráme maso rozpuštěným máslem, ve kterém jsme rozmíchali grilovací koření.
- K masu se hodí všechny pikantní omáčky.