Kyperský sýrový koláč
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka polohrubá |
300 g |
Olej olivový |
1 dl |
Petržel - nať |
80 g |
Sýr balkánský |
200 g |
Sýr Čedar |
200 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
200 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 14 porcí
- V míse smícháme všechny sýry nastrouhané nebo nadrolené. Přidáme olej, posekanou petrželku, žloutky, mouku, prášek do pečiva a mléko. Důkladně vše aspoň minutu promícháme. Nakonec jemně vmícháme vyšlehané bílky. Vzniklé těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 90 minut.