Smetanová polévka s kuřecím masem a chilli papričkou
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
600 g |
Limetková šťáva |
0.5 kávová lžička |
Mléko kokosové |
3 dl |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
1 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
2.5 dl |
Vývar drůbeží |
5 dl |
Žampiony čerstvé |
125 g |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omyté kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Očištěné a omyté žampiony nakrájíme na plátky. Rajčata dáme do síta, přelijeme vařící vodou, pak je sloupneme, zbavíme semen a pokrájíme nadrobno. Nať jarní cibule omyjeme a pokrájíme na nudličky.
- Česnek s cibulí očistíme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky (červenou a zelenou) rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod proudem studené vody a pokrájíme na malé kousky. Zázvor oloupeme a posekáme nadrobno.
- Ve woku si na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova cibuli s česnekem, přidáme chilli papričky, zázvor a nastrouhanou citronovou kůru. Promícháme a společně smažíme ještě 3 minuty, pak přilijeme drůbeží vývar a zvolna vaříme 15 minut. Potom pomalu vmícháme kokosové mléko a smetanu, ochutíme rybí omáčkou a šťávou z limetky. Po dalších 5 minutách vaření přidáme do směsi pokrájené kuřecí maso se žampiony, rajčaty a cibulovou natí. Vaříme doměkka přibližně 10 minut.
- Polévku s kuřecím masem dochutíme solí a podáváme s omytými, pokrájenými koliandrovými lístky.