Smetanová polévka s kuřecím masem a chilli papričkou

Ingredience


Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 600 g
Limetková šťáva 0.5 kávová lžička
Mléko kokosové 3 dl
Olej arašídový (podzemnicový) 1 polévková lžíce
Omáčka rybí 1 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 2.5 dl
Vývar drůbeží 5 dl
Žampiony čerstvé 125 g
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Očištěné a omyté žampiony nakrájíme na plátky. Rajčata dáme do síta, přelijeme vařící vodou, pak je sloupneme, zbavíme semen a pokrájíme nadrobno. Nať jarní cibule omyjeme a pokrájíme na nudličky.
  2. Česnek s cibulí očistíme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky (červenou a zelenou) rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod proudem studené vody a pokrájíme na malé kousky. Zázvor oloupeme a posekáme nadrobno.
  3. Ve woku si na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova cibuli s česnekem, přidáme chilli papričky, zázvor a nastrouhanou citronovou kůru. Promícháme a společně smažíme ještě 3 minuty, pak přilijeme drůbeží vývar a zvolna vaříme 15 minut. Potom pomalu vmícháme kokosové mléko a smetanu, ochutíme rybí omáčkou a šťávou z limetky. Po dalších 5 minutách vaření přidáme do směsi pokrájené kuřecí maso se žampiony, rajčaty a cibulovou natí. Vaříme doměkka přibližně 10 minut.
  4. Polévku s kuřecím masem dochutíme solí a podáváme s omytými, pokrájenými koliandrovými lístky.