Olivová omáčka s brady k vejcím
Ingredience
Cibule |
120 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
20 ml |
Olivy černé |
8 ks |
Olivy zelené |
8 ks |
Papriková pasta sladká |
40 g |
Pepř cayenský |
5 g |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Sherry brandy |
50 ml |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
Víno bílé |
50 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme na hniličko, ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme a vyjmeme z nich semínka. Vnitřek rajčat a cibuli rozmixujeme, dužinu nakrájíme na kostičky. Cibulové pyré smícháme s nakrájenými rajčaty, rajským a paprikovým protlakem, hořčicí a octem. Jemně nakrájíme olivy. Spolu s brandy a bílým vínem je přidáme k rajčatové směsi, dobře promícháme a dochutíme solí, pepřem, cukrem a kayenským pepřem. Vejce vložíme do omáčky a necháme v chladničce nejméně 3 hodiny uležet.
- Podáváme s čerstvou bílou vekou a mísou čerstvého salátu.