Olivová omáčka s brady k vejcím

Ingredience


Cibule 120 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hořčice 1 polévková lžíce
Ocet vinný 20 ml
Olivy černé 8 ks
Olivy zelené 8 ks
Papriková pasta sladká 40 g
Pepř cayenský 5 g
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Rajčata 500 g
Sherry brandy 50 ml
Sůl 5 g
Vejce slepičí 8 ks
Víno bílé 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme na hniličko, ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme a vyjmeme z nich semínka. Vnitřek rajčat a cibuli rozmixujeme, dužinu nakrájíme na kostičky. Cibulové pyré smícháme s nakrájenými rajčaty, rajským a paprikovým protlakem, hořčicí a octem. Jemně nakrájíme olivy. Spolu s brandy a bílým vínem je přidáme k rajčatové směsi, dobře promícháme a dochutíme solí, pepřem, cukrem a kayenským pepřem. Vejce vložíme do omáčky a necháme v chladničce nejméně 3 hodiny uležet.
  2. Podáváme s čerstvou bílou vekou a mísou čerstvého salátu.