Rajská omáčka ke špagetám
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Bobkový list |
1 ks |
Bylinky čerstvé - svazek |
20 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
50 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
1 kg |
Špagety, Makarony |
400 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
125 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvedeme do varu dostatečné množství vody, důkladně osolíme, vložíme do ní špagety a uvaříme je al dente.
- V horkém oleji osmažíme cibuli a česnek. Rajčata omyjeme, vykrojíme stopky, rozčtvrtíme je a spolu s rajčatovým protlakem a bobkovým listem přidáme k cibuli. Zakryjeme pokličkou, vaříme 5 minut. Během této doby několikrát promícháme. Vidličkou vylovíme rajčatové slupky. Omáčku vaříme tak dlouho, dokud není krémová. Ochutíme solí, pepřem, medem, balzamikovým octem a nasekanými bylinkami.
- Špagety slijeme, promícháme s máslem, přelijeme omáčkou. Na talíři posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem.