Rajská omáčka ke špagetám

Ingredience


Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Bobkový list 1 ks
Bylinky čerstvé - svazek 20 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 50 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Med včelí 1 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 1 kg
Špagety, Makarony 400 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 125 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, důkladně osolíme, vložíme do ní špagety a uvaříme je al dente.
  2. V horkém oleji osmažíme cibuli a česnek. Rajčata omyjeme, vykrojíme stopky, rozčtvrtíme je a spolu s rajčatovým protlakem a bobkovým listem přidáme k cibuli. Zakryjeme pokličkou, vaříme 5 minut. Během této doby několikrát promícháme. Vidličkou vylovíme rajčatové slupky. Omáčku vaříme tak dlouho, dokud není krémová. Ochutíme solí, pepřem, medem, balzamikovým octem a nasekanými bylinkami.
  3. Špagety slijeme, promícháme s máslem, přelijeme omáčkou. Na talíři posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem.