Veronská omáčka se Spaghettini

Ingredience


Bazalka 30 g
Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Citronová kůra 5 g
Dolin - Vermouth 125 ml
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 200 g
Rozmarýn čerstvý 20 g
Šalotka 200 g
Smetana 12% (konzumní) 250 g
Sůl 5 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 75 g
Těstoviny Spaghettini 400 g
Tymián čerstvý 10 g
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme dle návodu.
  2. Na 2 lžících horkého oleje osmažíme šalotky a česnek. Přidáme vermut, víno, bobkové listy, citronovou kůru, tymián a rozmarýn. Nezakryté vyvaříme téměř na 100 ml a propasírujeme přes cedník.
  3. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Do vývaru přilijeme smetanu a chvíli povaříme. Vmícháme rajčata, osolíme a opepříme.
  4. Uvařené těstoviny scedíme, smícháme s omáčkou a podáváme posypané sýrem.