Veronská omáčka se Spaghettini
Ingredience
Bazalka |
30 g |
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová kůra |
5 g |
Dolin - Vermouth |
125 ml |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
200 g |
Rozmarýn čerstvý |
20 g |
Šalotka |
200 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 g |
Sůl |
5 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
75 g |
Těstoviny Spaghettini |
400 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Víno bílé |
125 ml |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme dle návodu.
- Na 2 lžících horkého oleje osmažíme šalotky a česnek. Přidáme vermut, víno, bobkové listy, citronovou kůru, tymián a rozmarýn. Nezakryté vyvaříme téměř na 100 ml a propasírujeme přes cedník.
- Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Do vývaru přilijeme smetanu a chvíli povaříme. Vmícháme rajčata, osolíme a opepříme.
- Uvařené těstoviny scedíme, smícháme s omáčkou a podáváme posypané sýrem.