Lilková omáčka s Linguine

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
Lilek 500 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Máta 10 g
Olej olivový 60 ml
Paprika žlutá 30 g
Passata (drcená rajčata) 400 g
Pepř černý mletý 5 g
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčatová šťáva 300 ml
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 150 g
Těstoviny Linguine 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme dle návodu.
  2. Na velmi drobné kostičky pokrájíme lilky. Posypeme trochu solí, pokapeme 2 lžícemi oleje. Jarní cibulky, česnek, chilli papričku a žlutou papriku nakrájíme najemno a krátce na oleji zeleninu osmažíme s rajským protlakem. Přidáme lilek, rajskou šťávu, rajčata a bobkové listy, vše rozvaříme na krémovou omáčku. Mátové lístky nakrájíme na proužky.
  3. Slijeme těstoviny, promícháme je s máslem. Omáčku dochutíme solí, pepřem a mátou a nalijeme ji na těstoviny.
  4. Pokrm sypeme strouhaným parmezánem.