Lilková omáčka s Linguine
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Lilek |
500 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Máta |
10 g |
Olej olivový |
60 ml |
Paprika žlutá |
30 g |
Passata (drcená rajčata) |
400 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčatová šťáva |
300 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
150 g |
Těstoviny Linguine |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme dle návodu.
- Na velmi drobné kostičky pokrájíme lilky. Posypeme trochu solí, pokapeme 2 lžícemi oleje. Jarní cibulky, česnek, chilli papričku a žlutou papriku nakrájíme najemno a krátce na oleji zeleninu osmažíme s rajským protlakem. Přidáme lilek, rajskou šťávu, rajčata a bobkové listy, vše rozvaříme na krémovou omáčku. Mátové lístky nakrájíme na proužky.
- Slijeme těstoviny, promícháme je s máslem. Omáčku dochutíme solí, pepřem a mátou a nalijeme ji na těstoviny.
- Pokrm sypeme strouhaným parmezánem.