Pariková omáčka s cuketami k nudlím Pappardelle
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová kůra |
5 g |
Cuketa |
200 g |
Kečup |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
40 ml |
Paprika červená |
60 g |
Paprika žlutá |
60 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička |
Sůl |
5 g |
Sýr Fontina |
125 g |
Těstoviny Pappardelle |
400 g |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Víno červené |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Přivedeme k varu dostatečné množství vody, důkladně osolíme a nudle uvaříme al dente. Očistíme a omyjeme cukety. Papriky rozpůlíme,
- odstraníme semeníky a žebra. Půlky paprik oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Do horkého oleje prolisujeme česnek, přidáme chilli papričku, nakrájenou zeleninu, citronovou kůru, kečup, tymián, rozmarýn a červené víno. Zeleninovou omáčku vaříme na mírném plameni pod pokličkou 20 minut. Osolíme a opepříme. Nudle slijeme a promícháme je s máslem. Přidáme omáčku a čerstvě nastrouhaný sýr, podáváme ve zvláštní misce.