Pariková omáčka s cuketami k nudlím Pappardelle

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Citronová kůra 5 g
Cuketa 200 g
Kečup 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 40 ml
Paprika červená 60 g
Paprika žlutá 60 g
Pepř černý mletý 5 g
Rozmarýn čerstvý 1 kávová lžička
Sůl 5 g
Sýr Fontina 125 g
Těstoviny Pappardelle 400 g
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Víno červené 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přivedeme k varu dostatečné množství vody, důkladně osolíme a nudle uvaříme al dente. Očistíme a omyjeme cukety. Papriky rozpůlíme,
  2. odstraníme semeníky a žebra. Půlky paprik oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Do horkého oleje prolisujeme česnek, přidáme chilli papričku, nakrájenou zeleninu, citronovou kůru, kečup, tymián, rozmarýn a červené víno. Zeleninovou omáčku vaříme na mírném plameni pod pokličkou 20 minut. Osolíme a opepříme. Nudle slijeme a promícháme je s máslem. Přidáme omáčku a čerstvě nastrouhaný sýr, podáváme ve zvláštní misce.