Omáčka z lišek s Tagliatelle

Ingredience


Chřest zelený 500 g
Lišky čerstvé 400 g
Máslo čerstvé 60 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Šalotka 30 g
Smetana 12% (konzumní) 200 g
Sůl 5 g
Šunka uzená 80 g
Sýr Parmezán 125 g
Těstoviny Tagliatelle 250 g
Tymián čerstvý 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest oloupeme, odkrojíme dřevnaté konce, podélně rozkrojíme a na mírném plameni vaříme v osolené vodě 10 minut. Vyjmeme, necháme okapat, přidáme 20 g másla a uchováme v teple v kastrolu na sporáku. Přivedeme k varu dostatečné množství vody, důkladně osolíme a nudle uvaříme al dente. Šunku nakrájíme na proužky. Lišky očistíme a omyjeme, šalotku nakrájíme nadrobno, otrháme lístky tymiánu a všechno společně dusíme na zbývajícím másle 5-8 minut. Přilijeme smetanu. Nudle slijeme, necháme okapat a společně s chřestem přidáme k houbové směsi. Ozdobíme šunkou, pokapeme olivovým olejem, podle chuti osolíme a opepříme a posypeme strouhaným parmazánem.