Omáčka z lišek s Tagliatelle
Ingredience
Chřest zelený |
500 g |
Lišky čerstvé |
400 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šalotka |
30 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 g |
Sůl |
5 g |
Šunka uzená |
80 g |
Sýr Parmezán |
125 g |
Těstoviny Tagliatelle |
250 g |
Tymián čerstvý |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest oloupeme, odkrojíme dřevnaté konce, podélně rozkrojíme a na mírném plameni vaříme v osolené vodě 10 minut. Vyjmeme, necháme okapat, přidáme 20 g másla a uchováme v teple v kastrolu na sporáku. Přivedeme k varu dostatečné množství vody, důkladně osolíme a nudle uvaříme al dente. Šunku nakrájíme na proužky. Lišky očistíme a omyjeme, šalotku nakrájíme nadrobno, otrháme lístky tymiánu a všechno společně dusíme na zbývajícím másle 5-8 minut. Přilijeme smetanu. Nudle slijeme, necháme okapat a společně s chřestem přidáme k houbové směsi. Ozdobíme šunkou, pokapeme olivovým olejem, podle chuti osolíme a opepříme a posypeme strouhaným parmazánem.