Cannelloni plněné špenátem se šunkou a ricottou

Ingredience


Cannelloni 12 ks
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mléko polotučné 625 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 2 špetka
Špenátový protlak mražený 120 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 140 g
Sýr Gruyére 85 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 3 polévková lžíce
Sýr Ricotta 120 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě vaříme cannelloni, dokud nezměknou, scedíme je, propláchneme a necháme uschnout. Zapékací mísu vytřeme 1 lžičkou másla.
  2. V mixéru rozmixujeme pokrájenou šunku, rozmražený a okapaný špenát a ricottu. Po chvíli přidáme rozšlehané vejce, ustrouhaný ovčí sýr a umixujeme dohladka. Směs osolíme a opepříme špetkou pepře.
  3. Hotovou směsí za pomoci cukrářského sáčku plníme cannelloni, a poté je přendáme do připravené mísy.
  4. Připravíme omáčku. Na 2 lžících másla s moukou usmažíme světlou jíšku. Když je hotová, pomalu do ní metlou všleháme horké mléko a na mírném plameni za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Až omáčka zhoustne, odstavíme ji a do omáčky vmícháme nastrouhaný sýr gruyére, přidáme sůl, muškátový oříšek a špetku pepře.
  5. Hotovou omáčkou přelijeme cannelloni, mísu přikryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 25 minut. Ihned podáváme.