Okurková omáčka s garnáty a fettuccine
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Cukr krupice |
5 g |
Garnát obecný |
250 g |
Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Mascarpone |
250 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Okurka salátová |
250 g |
Olivy černé |
30 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šalotka |
70 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Gruyére |
100 g |
Těstoviny Fettuccine |
400 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente.
- Okurku oloupeme, podélně rozčtvrtíme a vybereme semena. Potom ji nakrájíme na kostky o hraně asi 1 cm. Česnek a šalotku jemně nakrájíme a osmažíme na 2 lžících horkého másla. Přidáme kostky okurky a dusíme 5 minut. Vmícháme chilli papričku a mascarpone a vaříme dalších 5 minut. Ochutíme solí, citronovou šťávou, cayenským pepřem, koprem a cukrem.
- Těstoviny slijeme a zjemníme zbývajícím máslem. Garnáty vložíme do omáčky a prohřejeme. Olivy nakrájíme na úzké proužky a přidáme je do omáčky. Těstoviny smícháme s omáčkou a čerstvě nastrouhaný sýr podáváme zvlášť.