Okurková omáčka s garnáty a fettuccine

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Cukr krupice 5 g
Garnát obecný 250 g
Kopr čerstvý 4 polévková lžíce
Mascarpone 250 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Okurka salátová 250 g
Olivy černé 30 g
Pepř černý mletý 5 g
Šalotka 70 g
Sůl 5 g
Sýr Gruyére 100 g
Těstoviny Fettuccine 400 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a těstoviny uvaříme al dente.
  2. Okurku oloupeme, podélně rozčtvrtíme a vybereme semena. Potom ji nakrájíme na kostky o hraně asi 1 cm. Česnek a šalotku jemně nakrájíme a osmažíme na 2 lžících horkého másla. Přidáme kostky okurky a dusíme 5 minut. Vmícháme chilli papričku a mascarpone a vaříme dalších 5 minut. Ochutíme solí, citronovou šťávou, cayenským pepřem, koprem a cukrem.
  3. Těstoviny slijeme a zjemníme zbývajícím máslem. Garnáty vložíme do omáčky a prohřejeme. Olivy nakrájíme na úzké proužky a přidáme je do omáčky. Těstoviny smícháme s omáčkou a čerstvě nastrouhaný sýr podáváme zvlášť.