Chřestová omáčka s estragonem s ravioli
Ingredience
Anglická slanina |
75 g |
Chřest bílý |
750 g |
Cukr krupice |
10 g |
Estragon |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Ocet vinný |
60 ml |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata Cherry |
80 g |
Šalotka |
60 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Těstoviny Ravioli -masové |
750 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Uvedeme do varu 1 1 vody se solí, špetkou cukru a lžičkou másla a chřest v ní 8 minut vaříme. Hotový chřest vyjmeme a vývar uchováme. Šalotky a slaninu nakrájíme na kostičky a opražíme na 2 lžících másla. Přilijeme vinný ocet a vývar z chřestu a vše přivedeme k varu. Žloutky pečlivě rozšleháme se 2 lžícemi vody. Zalijeme procezeným vývarem a ochutíme olivovým olejem, estragonem, solí a kayenským pepřem. Z třešňových rajčátek vykrojíme stopku, rozčtvrtíme je a spolu s chřestem vložíme do omáčky. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a uvaříme těstoviny al dente. Uvařené slijeme a necháme dobře okapat. Omáčku ještě jednou prohřejeme a smícháme ji s těstovinami. Čerstvě strouhaný parmazán podáváme zvlášť.