Jahodový dip s chřestem
Ingredience
Chřest zelený |
750 g |
Cukr krupice |
10 g |
Jahody zahradní |
300 g |
Mandle |
1 polévková lžíce |
Mandlová pasta |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Ocet malinový |
60 ml |
Olej mandlový hořký |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest kuchyňsky upravíme. Uvaříme ho v osolené vodě se špetkou cukru a máslem. Potom chřest vyjmeme a rozložíme na talíř. Trochu chřestového vývaru odložíme stranou. Očistíme a opláchneme jahody a necháme je dobře okapat. 125 g jahod nakrájíme nadrobno, promícháme s 1 lžící cukru a rozmixujeme. Zbývající jahody rozčtvrtíme a přidáme k chřestu. Poté smícháme ocet s mandlovou kaší a mandlovým olejem, přidáme trochu chřestového vývaru a umícháme hladký krém. Ochutíme solí a pepřem a přelijeme přes chřest a jahody. Pokapeme rozmixovanými jahodami a posypeme nasekanými mandlemi.