Jahodový dip s chřestem

Ingredience


Chřest zelený 750 g
Cukr krupice 10 g
Jahody zahradní 300 g
Mandle 1 polévková lžíce
Mandlová pasta 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Ocet malinový 60 ml
Olej mandlový hořký 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest kuchyňsky upravíme. Uvaříme ho v osolené vodě se špetkou cukru a máslem. Potom chřest vyjmeme a rozložíme na talíř. Trochu chřestového vývaru odložíme stranou. Očistíme a opláchneme jahody a necháme je dobře okapat. 125 g jahod nakrájíme nadrobno, promícháme s 1 lžící cukru a rozmixujeme. Zbývající jahody rozčtvrtíme a přidáme k chřestu. Poté smícháme ocet s mandlovou kaší a mandlovým olejem, přidáme trochu chřestového vývaru a umícháme hladký krém. Ochutíme solí a pepřem a přelijeme přes chřest a jahody. Pokapeme rozmixovanými jahodami a posypeme nasekanými mandlemi.