Sépie v bílém víně

Ingredience


Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Petržel - nať 4 ks
Sépie 1 kg
Sůl mořská 1 kávová lžička
Víno bílé 120 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a na jemno nasekáme. Očištěné a omyté sépie necháme řádně okapat, okapané nakrájíme na kousky.
  2. Cibulku krátce osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme sépie a opékáme asi 5 minut.
  3. Opečené sépie ochutíme solí a pepřem, přilijeme bílé víno, přisypeme na jemno nasekanou petrželovou nať a dusíme na mírném ohni v zakryté nádobě asi 45 minut.
  4. Podáváme horké s plátky citronu.