Sépie v bílém víně
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Petržel - nať |
4 ks |
Sépie |
1 kg |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
120 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a na jemno nasekáme. Očištěné a omyté sépie necháme řádně okapat, okapané nakrájíme na kousky.
- Cibulku krátce osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme sépie a opékáme asi 5 minut.
- Opečené sépie ochutíme solí a pepřem, přilijeme bílé víno, přisypeme na jemno nasekanou petrželovou nať a dusíme na mírném ohni v zakryté nádobě asi 45 minut.
- Podáváme horké s plátky citronu.