Mediteránské lasagne
Ingredience
Lilek |
3 ks |
Mozzarella |
350 g |
Omáčka rajčatová |
500 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce |
Sýr Ricotta |
225 g |
Těstoviny Lasagne |
375 g |
Žampiony čerstvé |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté, podélně rozkrojené lilky, očištěnou, na proužky nakrájenou papriku a očištěné, na dílky nakrájené žampiony vložíme na plech, osolíme, opepříme a grilujeme v horké troubě 5-10 minut doměkka.
- Do zapékací mísy vymazané olejem vlijeme rajčatovou omáčku. Poklademe vrstvou lasagní (každou lasagni předem namočíme), částí grilované zeleniny, naběračkou omáčky, trochou mozzarelly nakrájené na plátky a částí ricotty. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří omáčka pokladená zeleninou a posypaná nastrouhaným sýrem.
- Mísu přikryjeme alobalem potřeným olejem a pokrm pečeme 30-40 minut v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia.
- Potom alobal odstraníme a lasagne pečeme ještě 15 minut dozlatova.
- Po vyjmutí z trouby necháme asi 10 minut odpočinout a podáváme.