Blanc-manger s mandlovým sirupem, třešněmi a mátou

Ingredience


Máta 1 ks
Sirup Monin - mandlový 150 ml
Smetana 12% (konzumní) 300 ml
Třešně 450 g
Želatina bílá plátky 5 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky želatiny namočíme do studené vody a vymačkáme.
  2. Polovinu mandlového sirupu zahřejeme a vložíme do něj želatinu. Přecedíme přes síto a přilijeme zbytek sirupu.
  3. Třešně omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme a polovinu smícháme s ušlehanou smetanou. Přidáme mátu nasekanou na proužky. Několik celých lístků si odložíme na dozdobení.
  4. Směs nalijeme do kruhové formy a necháme 12hodin chladit v lednici.
  5. Poté vložíme formu do trochy vroucí vody a vyklopíme. Doprostřed blanc-mangeru navrstvíme zbytek třešní a ozdobíme mátovými lístky.