Blanc-manger s mandlovým sirupem, třešněmi a mátou
Ingredience
Máta |
1 ks |
Sirup Monin - mandlový |
150 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
300 ml |
Třešně |
450 g |
Želatina bílá plátky |
5 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Plátky želatiny namočíme do studené vody a vymačkáme.
- Polovinu mandlového sirupu zahřejeme a vložíme do něj želatinu. Přecedíme přes síto a přilijeme zbytek sirupu.
- Třešně omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme a polovinu smícháme s ušlehanou smetanou. Přidáme mátu nasekanou na proužky. Několik celých lístků si odložíme na dozdobení.
- Směs nalijeme do kruhové formy a necháme 12hodin chladit v lednici.
- Poté vložíme formu do trochy vroucí vody a vyklopíme. Doprostřed blanc-mangeru navrstvíme zbytek třešní a ozdobíme mátovými lístky.