Rajčatová omáčka s česnekem a bazalkou

Rajčatová omáčka s česnekem a bazalkou - obrázek

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek za stálého míchání osmažíme na rozehřátém oleji dozlatova.
  2. Přidáme rajčatový protlak, loupaná rajčata, polovinu lístků bazalky a vše promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme, snížíme příkon tepla a omáčku zvolna vaříme asi 20 minut do zhoustnutí.
  3. Těsně před podáváním vmícháme do omáčky zbylé lístky bazalky.