Rybí polévka s mořskými plody a rýžovým vínem
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Hřebenatka |
230 g |
Krevety tygří - loupané |
230 g |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Vývar rybí |
1 l |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce vlijeme rybí vývar, přidáme víno, šťávu z limetky, ustrouhaný zázvor, pokrájený pórek, šalotky, chilli papričku, kterou jsme zbavili semen. Směs na mírném plameni vaříme pod poklicí asi deset minut. Poté přidáme vyloupané, očištěné a nakrájené krevety a hřebenatky, větší část nasekané petrželové nati a podle chuti opepříme a osolíme. Polévku asi dvě minuty provaříme.
- Polévku hned servírujeme se zbytkem posekané petrželové nati.