Rybí polévka s mořskými plody a rýžovým vínem

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Hřebenatka 230 g
Krevety tygří - loupané 230 g
Limetková šťáva 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Šalotka 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno rýžové čínské 2 polévková lžíce
Vývar rybí 1 l
Zázvor celý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce vlijeme rybí vývar, přidáme víno, šťávu z limetky, ustrouhaný zázvor, pokrájený pórek, šalotky, chilli papričku, kterou jsme zbavili semen. Směs na mírném plameni vaříme pod poklicí asi deset minut. Poté přidáme vyloupané, očištěné a nakrájené krevety a hřebenatky, větší část nasekané petrželové nati a podle chuti opepříme a osolíme. Polévku asi dvě minuty provaříme.
  2. Polévku hned servírujeme se zbytkem posekané petrželové nati.