Medový dresink s rajčatovým salátem

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Česnek 4 stroužek
Cibulka jarní 2 ks
Citronová šťáva 60 ml
Mandle plátky 50 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Med včelí 2 polévková lžíce
Olej mandlový hořký 4 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata Cherry 750 g
Roketa 100 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Med utřeme s citronovou šťávou, balzamikovým octem, oběma druhy oleje, se solí a s větším množstvím pepře do hladkého krému. Cibulky očistíme a nakrájíme je na velmi jemné plátky. Mandlové lupínky opražíme na suché pánvi do zlatova. Omyjeme rajčata a roketu. Z rajčat vykrojíme stopky a nakrájíme je na čtvrtiny. Otrháme listy rakety od stopek. Česnek podélně nakrájíme na jemné plátky.
  2. Rozehřejeme máslo a olivový olej a plátky česneku osmažíme do křupava. Rajčata a roketu upravíme na mísu. Doplníme cibulkami, mandlemi a osmaženým česnekem a pokapeme dresinkem.