Medový dresink s rajčatovým salátem
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Česnek |
4 stroužek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Citronová šťáva |
60 ml |
Mandle plátky |
50 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Olej mandlový hořký |
4 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata Cherry |
750 g |
Roketa |
100 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Med utřeme s citronovou šťávou, balzamikovým octem, oběma druhy oleje, se solí a s větším množstvím pepře do hladkého krému. Cibulky očistíme a nakrájíme je na velmi jemné plátky. Mandlové lupínky opražíme na suché pánvi do zlatova. Omyjeme rajčata a roketu. Z rajčat vykrojíme stopky a nakrájíme je na čtvrtiny. Otrháme listy rakety od stopek. Česnek podélně nakrájíme na jemné plátky.
- Rozehřejeme máslo a olivový olej a plátky česneku osmažíme do křupava. Rajčata a roketu upravíme na mísu. Doplníme cibulkami, mandlemi a osmaženým česnekem a pokapeme dresinkem.