Sépie smažené s krevetami

Ingredience


Brambory rané 3 ks
Česnek 2 stroužek
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 180 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Petržel - nať 4 ks
Rajčata 1 ks
Sépie 300 g
Sůl 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory vaříme v osolené vodě s kmínem 20 minut. Vodu z uvařených brambor vylijeme a brambory nakrájíme na plátky široké asi 1 cm, které vložíme do větší mísy.
  2. Krevety zbavíme schránky, podélně je nařízneme a odstraníme černé střívko. Takto připravené krevety omyjeme a osolíme. Očištěné a omyté sépie dobře okapeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a za průběžného míchání na něm opékáme krevety a sépie. Když krevety zčervenají, vmícháme česnek a opékáme ještě 1 minutu. Hotovou směs vložíme do mísy k plátkům brambor.
  4. Rajče necháme krátce spařit ve vroucí vodě, poté ho oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostky. Přidáme do mísy k ostatním přísadám a promícháme.
  5. Směs dochutíme solí a pepřem a rozdělíme do misek. Petrželovou nať opláchneme, vodu otřepeme a nať nasekáme najemno. Každou porci pokrmu petrželkou posypeme.