Lososové dortíčky
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Estragon |
1 polévková lžíce |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Losos - filety |
500 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sůl mořská |
2 polévková lžíce |
Sýr smetanový tavený 45% |
400 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety lososa bez kůže obalíme ve směsi mořské soli, cukru a drobně posekaného kopru. Poté maso vložíme do mělčí mísy, pečlivě přikryjeme fólií a vložíme na dva dny do chladničky. Maso během marinování alespoň jednou obrátíme. Poté maso nakrájíme na kousky a v míse pečlivě obalíme ve směsi z usekaného čerstvého estragonu, hořčice, soli, pepře a šťávy z jednoho citronu.
- V další míse utřeme smetanový sýr s mletou paprikou a drobně usekanou pažitkou.
- Připravíme si dezertní talíře, na které budeme lososa servírovat. Do středu talíře dáme kovový či plastový kroužek, do něj vložíme část lososové směsi, abychom vyplnili polovinu výšky kroužku. Povrch jemně stlačíme, na něj přidáme sýrovou směs, povrch uhladíme a kroužek opatrně stáhneme.
- Lososové dortíčky ozdobíme malou snítkou kopru a podáváme.