Lososové dortíčky

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Estragon 1 polévková lžíce
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Losos - filety 500 g
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sůl mořská 2 polévková lžíce
Sýr smetanový tavený 45% 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety lososa bez kůže obalíme ve směsi mořské soli, cukru a drobně posekaného kopru. Poté maso vložíme do mělčí mísy, pečlivě přikryjeme fólií a vložíme na dva dny do chladničky. Maso během marinování alespoň jednou obrátíme. Poté maso nakrájíme na kousky a v míse pečlivě obalíme ve směsi z usekaného čerstvého estragonu, hořčice, soli, pepře a šťávy z jednoho citronu.
  2. V další míse utřeme smetanový sýr s mletou paprikou a drobně usekanou pažitkou.
  3. Připravíme si dezertní talíře, na které budeme lososa servírovat. Do středu talíře dáme kovový či plastový kroužek, do něj vložíme část lososové směsi, abychom vyplnili polovinu výšky kroužku. Povrch jemně stlačíme, na něj přidáme sýrovou směs, povrch uhladíme a kroužek opatrně stáhneme.
  4. Lososové dortíčky ozdobíme malou snítkou kopru a podáváme.