Mečoun na zelenině
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Filé z mečouna |
500 g |
Martell cognac |
30 ml |
Muškátový oříšek |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Vývar zeleninový |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu omyjeme, dobře osušíme a nakrájíme na větší kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Rajče omyjeme a také nakrájíme na kostky.
- Česnek a cibuli krátce osmahneme na olivovém oleji, přidáme papriku a opékáme, dokud paprika nezměkne. Poté přimícháme rajče a podusíme 1 minutu.
- K zeleninové směsi přilijeme zeleninový vývar a koňak, dochutíme solí, pepřem, nasekaným tymiánem a muškátovám oříškem. Vložíme mečouna a dusíme na mírném ohni 10-12 minut, dokud ryba nezměkne a tekutina se z větší části nevyvaří.
- Ihned podáváme.