Mečoun na zelenině

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Filé z mečouna 500 g
Martell cognac 30 ml
Muškátový oříšek 1 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 ks
Vývar zeleninový 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu omyjeme, dobře osušíme a nakrájíme na větší kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Rajče omyjeme a také nakrájíme na kostky.
  2. Česnek a cibuli krátce osmahneme na olivovém oleji, přidáme papriku a opékáme, dokud paprika nezměkne. Poté přimícháme rajče a podusíme 1 minutu.
  3. K zeleninové směsi přilijeme zeleninový vývar a koňak, dochutíme solí, pepřem, nasekaným tymiánem a muškátovám oříškem. Vložíme mečouna a dusíme na mírném ohni 10-12 minut, dokud ryba nezměkne a tekutina se z větší části nevyvaří.
  4. Ihned podáváme.