Celozrnné palačinky s klíčky mungo
Ingredience
Celer řapíkatý |
250 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kerblík |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Minerální voda perlivá |
250 ml |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná celozrnná |
250 g |
Mungo klíčky |
250 g |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celozrnnou mouku smícháme se špetkou soli, mlékem a minerálkou. Vmícháme vejce a nasekanou petrželku, vše dobře promícháme. Těsto necháme asi 10 minut odpočinout.
- Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme z těsta palačinky. Po usmažení je necháme na teplém místě.
- Oloupanou, na kostičky nakrájenou šalotku, na kousky nakrájený celer a okapané klíčky mungo osmahneme na rozehřátém másle. Vmícháme zakysanou smetanu, citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Pod pokličkou vše povaříme asi 4 minuty. Směs posypeme nasekaným kerblíkem a celerovou natí a rozdělíme na palačinky.