Celozrnné palačinky s klíčky mungo

Ingredience


Celer řapíkatý 250 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kerblík 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Minerální voda perlivá 250 ml
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná celozrnná 250 g
Mungo klíčky 250 g
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalotka 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celozrnnou mouku smícháme se špetkou soli, mlékem a minerálkou. Vmícháme vejce a nasekanou petrželku, vše dobře promícháme. Těsto necháme asi 10 minut odpočinout.
  2. Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme z těsta palačinky. Po usmažení je necháme na teplém místě.
  3. Oloupanou, na kostičky nakrájenou šalotku, na kousky nakrájený celer a okapané klíčky mungo osmahneme na rozehřátém másle. Vmícháme zakysanou smetanu, citronovou šťávu, osolíme a opepříme. Pod pokličkou vše povaříme asi 4 minuty. Směs posypeme nasekaným kerblíkem a celerovou natí a rozdělíme na palačinky.