Pizza s vejci a chřestem
Ingredience
Chřest bílý |
250 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí sušené |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
650 g |
Mozzarella |
200 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olivy černé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ricotta |
250 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
375 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z vlažné vody, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Přilijeme do osolené mouky s olejem. Zpracujeme hladké a pružné těsto. Necháme v teple kynout na dvojnásobný objem.
- Těsto rozdělíme na 4 díly a rozválíme na placky o průměru 25 cm. Přendáme na plech s pečícím papírem a uděláme okraj. Obložíme sýry, vařeným chřestem, rajčaty a černými olivami,
- osolíme, opepříme.
- Pečeme 10 až 12 minut, aby byl okraj zlatavý a sýr se roztekl. Opatrně rozklepneme vejce, doprostřed pizzy. Pečeme ještě 5 minut, až je vejce hotové.