Pizza s vejci a chřestem

Ingredience


Chřest bílý 250 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí sušené 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 650 g
Mozzarella 200 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olivy černé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ricotta 250 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 375 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z vlažné vody, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Přilijeme do osolené mouky s olejem. Zpracujeme hladké a pružné těsto. Necháme v teple kynout na dvojnásobný objem.
  2. Těsto rozdělíme na 4 díly a rozválíme na placky o průměru 25 cm. Přendáme na plech s pečícím papírem a uděláme okraj. Obložíme sýry, vařeným chřestem, rajčaty a černými olivami,
  3. osolíme, opepříme.
  4. Pečeme 10 až 12 minut, aby byl okraj zlatavý a sýr se roztekl. Opatrně rozklepneme vejce, doprostřed pizzy. Pečeme ještě 5 minut, až je vejce hotové.