Opékaný chléb s jelitem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 500 g
Jelítka domácí žemlová 175 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 ks
Slanina vepřová 180 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Starší bílý chléb rozdrobíme, pokapeme vodou a necháme 12 hodin uležet v chladničce.
  2. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji a vyjmeme z pánve. Jelito i slaninu nakrájíme na drobné kostky. Na uvolněné pánvi necháme krátce škvařit slaninu, poté přisypeme nakrájené jelito, opékáme 3-5 minut.
  3. Na jiné pánvi na rozehřátém oleji opékáme 10-15 minut rozdrobený chléb, poté přimícháme česnek, slaninu a jelita, ještě krátce opékáme.
  4. Petrželovou nať opláchneme, vodu z ní setřepeme, petrželku nadrobno nasekáme.
  5. Chléb se slaninou a jelitem dle chuti osolíme a opepříme, posypeme petrželkou a ihned podáváme.