Opékaný chléb s jelitem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
500 g |
Jelítka domácí žemlová |
175 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 ks |
Slanina vepřová |
180 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Starší bílý chléb rozdrobíme, pokapeme vodou a necháme 12 hodin uležet v chladničce.
- Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji a vyjmeme z pánve. Jelito i slaninu nakrájíme na drobné kostky. Na uvolněné pánvi necháme krátce škvařit slaninu, poté přisypeme nakrájené jelito, opékáme 3-5 minut.
- Na jiné pánvi na rozehřátém oleji opékáme 10-15 minut rozdrobený chléb, poté přimícháme česnek, slaninu a jelita, ještě krátce opékáme.
- Petrželovou nať opláchneme, vodu z ní setřepeme, petrželku nadrobno nasekáme.
- Chléb se slaninou a jelitem dle chuti osolíme a opepříme, posypeme petrželkou a ihned podáváme.