Opékaný rozdrobený chléb s česnekem a petrželkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 500 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Starší bílý chléb rozdrobíme, pokropíme chladnou vodou, necháme zabalený v utěrce asi 12 hodin v chladničce odležet.
  2. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, krátce osmahneme na rozehřátém oleji. Česnek z pánve vyjmeme.
  3. Na rozehřátý olej v uvolněné pánvi dáme uleželý rozdrobený chléb, ochutíme solí a pepřem, za občasného míchání opékáme dozlatova asi 15 minut tak, aby hotový chléb byl křupavý.
  4. Petrželovou nať opláchneme, vodu z ní setřepeme a petržel nasekáme najemno. Posypeme jí hotový chléb a podáváme.