Nugátová pěna s čokoládou

Ingredience


Čokoláda hořká 50 g
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Káva instantní 1 polévková lžíce
Mléko plnotučné 250 ml
Nugát světlý 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Želatina bílá plátky 3 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko přivedeme k varu, přidáme nugát, instantní kávu a cukr. Necháme rozpustit a potom odstavíme z plotny.
  2. Plátky želatiny namočíme do vody, po nabobtnání rozpustíme. Za stálého míchání přidáme do vychladlého nugátového mléka. Po zchladnutí směs vložíme do chladničky.
  3. Smetanu ušleháme a přidáme do nugátového mléka, když začne želírovat.
  4. Hotovou nugátovou pěnu navršíme do mističek a do podávání necháme v chladničce.
  5. Dezert podáváme posypaný hoblinkami čokolády.