Nugátová pěna s čokoládou
Ingredience
Čokoláda hořká |
50 g |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Káva instantní |
1 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Nugát světlý |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Želatina bílá plátky |
3 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mléko přivedeme k varu, přidáme nugát, instantní kávu a cukr. Necháme rozpustit a potom odstavíme z plotny.
- Plátky želatiny namočíme do vody, po nabobtnání rozpustíme. Za stálého míchání přidáme do vychladlého nugátového mléka. Po zchladnutí směs vložíme do chladničky.
- Smetanu ušleháme a přidáme do nugátového mléka, když začne želírovat.
- Hotovou nugátovou pěnu navršíme do mističek a do podávání necháme v chladničce.
- Dezert podáváme posypaný hoblinkami čokolády.