Pizza kapsy se salámem a olivami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí sušené 2 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 650 g
Mozzarella 150 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olivy černé 60 g
Protlak rajčatový 250 ml
Salám Boloňský 120 g
Špenát listový čerstvý 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 30 g
Voda pitná 375 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z droždí, cukru a vlažné vody, uděláme kvásek a necháme vzejít.
  2. Mouku, olej a sůl, smícháme a přilijeme vzešlý kvásek.
  3. Zpracujeme hladké a pružné těsto, necháme v teple vykynout na dvojnásobný objem.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly a z každého vyválíme placku o průměru cca 25 cm, přendáme na plech s pečícím papírem nebo do formy na pizzu.
  5. Polovinu pizzy pomažeme rajskou omáčkou s česnekem, posypeme sýry, obložíme salámem, chilli, olivami a špenátem.
  6. Těsto přehneme a okraje přitiskneme, vznikne kapsa, potřeme olejem a pečeme 15 minut.