Pizza kapsy se salámem a olivami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
0.5 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí sušené |
2 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
650 g |
Mozzarella |
150 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olivy černé |
60 g |
Protlak rajčatový |
250 ml |
Salám Boloňský |
120 g |
Špenát listový čerstvý |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
30 g |
Voda pitná |
375 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z droždí, cukru a vlažné vody, uděláme kvásek a necháme vzejít.
- Mouku, olej a sůl, smícháme a přilijeme vzešlý kvásek.
- Zpracujeme hladké a pružné těsto, necháme v teple vykynout na dvojnásobný objem.
- Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly a z každého vyválíme placku o průměru cca 25 cm, přendáme na plech s pečícím papírem nebo do formy na pizzu.
- Polovinu pizzy pomažeme rajskou omáčkou s česnekem, posypeme sýry, obložíme salámem, chilli, olivami a špenátem.
- Těsto přehneme a okraje přitiskneme, vznikne kapsa, potřeme olejem a pečeme 15 minut.