Hovězí svíčková na španělský způsob

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí svíčková 500 g
Jablko granátové 1 ks
Pepř černý mletý 3 špetka
Rajčata 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové sádlo škvařené 45 g
Vývar zeleninový 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajče necháme na 30 sekund spařit, poté ho oloupeme, zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
  2. Do hrnce dáme rozehřát sádlo, vložíme na něj maso a zprudka opečeme z obou stran. Až poté maso osolíme a opepříme, vyjmeme z hrnce.
  3. Na již použitém sádle osmahneme cibulku, poté ji doplníme rajčetem, asi 5 minut podusíme.
  4. Z granátového jablka vydlabeme dužninu a spolu s masem, cibulkou a rajčetem dusíme zalité zeleninovým vývarem asi 60 minut při mírné teplotě.
  5. Hotové maso vyjmeme, vypečenou šťávu dál odpařujeme, dokud zcela nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Před podáváním maso nakrájíme na plátky a podáváme pokapané šťávou.