Hovězí svíčková na španělský způsob
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí svíčková |
500 g |
Jablko granátové |
1 ks |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové sádlo škvařené |
45 g |
Vývar zeleninový |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajče necháme na 30 sekund spařit, poté ho oloupeme, zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
- Do hrnce dáme rozehřát sádlo, vložíme na něj maso a zprudka opečeme z obou stran. Až poté maso osolíme a opepříme, vyjmeme z hrnce.
- Na již použitém sádle osmahneme cibulku, poté ji doplníme rajčetem, asi 5 minut podusíme.
- Z granátového jablka vydlabeme dužninu a spolu s masem, cibulkou a rajčetem dusíme zalité zeleninovým vývarem asi 60 minut při mírné teplotě.
- Hotové maso vyjmeme, vypečenou šťávu dál odpařujeme, dokud zcela nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.
- Před podáváním maso nakrájíme na plátky a podáváme pokapané šťávou.