Dresink sherry k letnímu salátu
Ingredience
Cibulka jarní |
150 g |
Cukr krupice |
5 g |
Ocet Sherry |
3 polévková lžíce |
Okurka salátová |
150 g |
Olej olivový |
80 ml |
Pažitka |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
180 g |
Salát ledový |
1 ks |
Salát Polníček |
100 g |
Salát Rosso |
1 ks |
Sherry brandy |
4 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Všechny tři saláty očistíme, ledový salát a Rosso roztrháme na kousky. Dobře opláchneme, necháme okapat. Omyjeme a osušíme okurku a nastrouháme ji na tenké plátky. Omyjeme rajčata, vykrojíme stopku, plody nakrájíme na plátky. Očistíme cibulky, světlou a světle zelenou část nakrájíme na tenká kolečka. Všechny přísady promícháme v salátové míse, posypeme pažitkou. Smícháme sherry, ocet a olej. Ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Dresinkem přelijeme salát a promícháme.