Dresink sherry k letnímu salátu

Ingredience


Cibulka jarní 150 g
Cukr krupice 5 g
Ocet Sherry 3 polévková lžíce
Okurka salátová 150 g
Olej olivový 80 ml
Pažitka 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 180 g
Salát ledový 1 ks
Salát Polníček 100 g
Salát Rosso 1 ks
Sherry brandy 4 polévková lžíce
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechny tři saláty očistíme, ledový salát a Rosso roztrháme na kousky. Dobře opláchneme, necháme okapat. Omyjeme a osušíme okurku a nastrouháme ji na tenké plátky. Omyjeme rajčata, vykrojíme stopku, plody nakrájíme na plátky. Očistíme cibulky, světlou a světle zelenou část nakrájíme na tenká kolečka. Všechny přísady promícháme v salátové míse, posypeme pažitkou. Smícháme sherry, ocet a olej. Ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Dresinkem přelijeme salát a promícháme.