Bramboračka se sýrovou vložkou

Ingredience


Brambory 150 g
Květák 150 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Oregano sušené 2 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 10 g
Pšeničná krupice 20 g
Sůl 1 polévková lžíce
Sýr Eidam cihla 40% 70 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 1100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, květák pokrájíme na menší růžičky. Zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme 12 minut.
  2. Zeleninu scedíme a dáme zatím stranou. Vodu z vaření si ponecháme.
  3. Do vody z vaření zeleniny přisypeme krupici, promícháme a necháme projít varem.
  4. Máslo ušleháme se žloutky a strouhaným sýrem, přisypeme posekanou petrželku a vmícháme do horké polévky. Ochutíme mletým muškátovým oříškem, oreganem, pepřem a povaříme ještě minutu. Do polévky vrátíme uvařené brambory, květák, necháme prohřát a podáváme.