Bramboračka se sýrovou vložkou
Ingredience
Brambory |
150 g |
Květák |
150 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Oregano sušené |
2 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Pšeničná krupice |
20 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Sýr Eidam cihla 40% |
70 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, květák pokrájíme na menší růžičky. Zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme 12 minut.
- Zeleninu scedíme a dáme zatím stranou. Vodu z vaření si ponecháme.
- Do vody z vaření zeleniny přisypeme krupici, promícháme a necháme projít varem.
- Máslo ušleháme se žloutky a strouhaným sýrem, přisypeme posekanou petrželku a vmícháme do horké polévky. Ochutíme mletým muškátovým oříškem, oreganem, pepřem a povaříme ještě minutu. Do polévky vrátíme uvařené brambory, květák, necháme prohřát a podáváme.