Sardelový dresínk s parmazánem k salátu Caesar
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chléb toastový |
40 g |
Citronová šťáva |
60 ml |
Cukr krupice |
5 g |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
250 ml |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
5 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Salát římský |
1 ks |
Sardelová pasta |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salát očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat. Listy natrháme na větší kousky, vložíme je do salátové mísy. Z chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na malé kostičky. Rozehřejeme máslo a olej, chleba opečeme do zlatova. Slaninu nakrájíme na tenké proužky a na stejné pánvi opečeme do křupava. Chléb i slaninu odložíme na kuchyňský papír, aby se vpil přebytečný tuk. Ručním mixérem rozmixujeme sardelovou pastu, žloutky, hořčici, česnek, worcesterskou omáčku, citronovou šťávu, parmazán a trochu oleje. Pomalu přiléváme zbývající olej a mícháme tak, aby byl dresink krémový. Ochutíme solí, pepřem, cayenským pepřem a špetkou cukru. Dresinkem přelijeme salát a posypeme jej chlebovými kostičkami a slaninou.