Polévka z rohlíků a zeleniny
Ingredience
Hovězí vývar základní |
1500 ml |
Karotka |
50 g |
Mléko polotučné |
70 ml |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kořen |
50 g |
Rohlíky bílé |
120 g |
Saturejka |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Karotku a petržel nakrájíme na kostičky, rohlíky pokrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme kmín, saturejku a muškátový oříšek. Vaříme 15 minut. V mléce rozšleháme vejce a vlijeme do polévky. Dobře promícháme.
- Uvařenou polévku naléváme do talířů a sypeme posekanou pažitkou.