Rybí plátky ze sivena

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citrony 1 ks
Majoránka čerstvá 1 hrst
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pažitka 1 hrst
Petržel - nať 1 hrst
Pórek 1 ks
Pstruh 1 kg
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky ze sivena (nebo jiné podobné ryby) osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, vložíme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme nadrobno pokrájenou cibulí a pórkem, přelijeme vínem a v předehřáté troubě dusíme asi na 180 stupňů cca 20 minut.
  2. Mezitím utřeme máslo do pěny a do něj zamícháme rozdrcený česnek, koření (sůl, pepř) a bylinky (pažitka, majoránka, petrželka, tymián).
  3. Rybí plátky po udušení vyjmeme, šťávu povaříme, přidáme bylinkové máslo a smetanu (případně zahustíme hladkou moukou). Za stálého míchání nakonec krátce povaříme a horkou omáčkou zalijeme připravené udušené rybí plátky.
  4. Podáváme s vařenými novými bramborami a ozdobíme salátem.