Rybí plátky ze sivena
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Majoránka čerstvá |
1 hrst |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 hrst |
Petržel - nať |
1 hrst |
Pórek |
1 ks |
Pstruh |
1 kg |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Plátky ze sivena (nebo jiné podobné ryby) osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, vložíme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme nadrobno pokrájenou cibulí a pórkem, přelijeme vínem a v předehřáté troubě dusíme asi na 180 stupňů cca 20 minut.
- Mezitím utřeme máslo do pěny a do něj zamícháme rozdrcený česnek, koření (sůl, pepř) a bylinky (pažitka, majoránka, petrželka, tymián).
- Rybí plátky po udušení vyjmeme, šťávu povaříme, přidáme bylinkové máslo a smetanu (případně zahustíme hladkou moukou). Za stálého míchání nakonec krátce povaříme a horkou omáčkou zalijeme připravené udušené rybí plátky.
- Podáváme s vařenými novými bramborami a ozdobíme salátem.