Meruňkový dresink s mátou k rýžovému salátu

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibulka jarní 2 ks
Citronová šťáva 60 ml
Džem meruňkový 4 polévková lžíce
Jogurt bílý 100 g
Kari koření 1 kávová lžička
Kmín římský 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 200 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Máta 10 g
Meruňky 1 ks
Meruňky sušené 50 g
Olej hroznový 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Rýže indiánská 80 g
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Sůl 5 g
Vývar drůbeží 1 l
Zázvor celý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži důkladně propláchneme. Přivedeme k varu vývar s bobkovými listy a kari, rýži vaříme 40-45 minut. 10 minut před koncem vaření přidáme sušené meruňky. Rýži scedíme, meruňky nakrájíme nadrobno a smícháme s rýží. Omyjeme a osušíme maso, v horkém přepuštěném másle s kmínem opékáme z každé strany 3-4 minuty. Osolíme a opepříme. Na dresink smícháme nektar s olejem, jogurtem, citronovou šťávou a se sójovou omáčkou. Přidáme zázvor, jarní cibulky a sezam, dochutíme solí a pepřem. Lístky máty nakrájíme na proužky a vmícháme je do dresinku. Vychladlé maso nakrájíme na kostičky a přidáme k rýži. Přelijeme dresinkem, necháme 30 minut proležet. Meruňku omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme, odstraníme pecku a dužinu rozkrájíme na klínky, kterými salát před podáváním ozdobíme.