Hovězí dušené v troubě
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer řapíkatý |
3 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
1 kg |
Hovězí vývar základní |
450 ml |
Kompot brusinkový |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 špetka |
Víno červené |
450 ml |
Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nakrájenou cibulku a stroužek česneku zpěníme na oleji, přidáme nakrájené hovězí maso.
- Opečeme ze všech stran, přidáme zeleninu na svíčkovou ze sáčku, tymián, bobkový list, osolíme a opepříme.
- Zalijeme vínem a vývarem a přidáme brusinky.
- Směs přendáme do trouby a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne.
- Poté zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody, necháme povařit a podáváme.