Hovězí dušené v troubě

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer řapíkatý 3 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Hovězí maso zadní 1 kg
Hovězí vývar základní 450 ml
Kompot brusinkový 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 špetka
Víno červené 450 ml
Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájenou cibulku a stroužek česneku zpěníme na oleji, přidáme nakrájené hovězí maso.
  2. Opečeme ze všech stran, přidáme zeleninu na svíčkovou ze sáčku, tymián, bobkový list, osolíme a opepříme.
  3. Zalijeme vínem a vývarem a přidáme brusinky.
  4. Směs přendáme do trouby a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne.
  5. Poté zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody, necháme povařit a podáváme.